Remote IT-Support: Top 5 Remote Desktop-software voor kleine bedrijven

Niet zeker wat de beste externe desktopsoftware is voor uw kleine bedrijf? De top 5 softwarepgroamma's voor desktops bevat de oplossing voor uw bedrijf

IT-ondersteuning op afstand is een essentieel hulpmiddel geworden voor kleine bedrijven in de huidige, steeds meer op afstand werkende werkomgeving.  Nu steeds meer werknemers vanuit huis werken, is het belangrijker dan ooit om snel en efficiënt problemen te herkennen en op te lossen zonder dat er een technicus ter plaatse nodig is.

Een van de essentiële tools voor IT-ondersteuning op afstand is remote desktop-software.  Deze softwareoplossingen bieden gemakkelijke toegang op afstand tot computers en apparaten, waardoor het voor IT-professionals gemakkelijk wordt om werknemers op afstand te helpen.

Deze blogpost gaat in op de top 5 remote desktop software-opties voor kleine bedrijven.  We bespreken de functies en mogelijkheden van elke software, evenals hun voor- en nadelen, prijzen en abonnementen. We bespreken de volgende software: TeamViewer, Zoom, Splashtop, RemotePC en AnyDesk.

Of je nu voor het eerst IT-ondersteuning op afstand wilt implementeren of overweegt over te stappen op een nieuwe oplossing, dit bericht geeft je alle informatie die je nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Remote Desktop Software #1: TeamViewer

TeamViewer is een veelgebruikte remote desktop-software waarmee computers en apparaten eenvoudig op afstand kunnen worden benaderd en beheerd.  Met TeamViewer kunnen IT-professionals op afstand toegang krijgen tot de computer van een gebruiker en deze bedienen, problemen oplossen en ondersteuning bieden.  Enkele kritieke functies van TeamViewer zijn toegang op afstand, bestandsoverdracht, afdrukken op afstand en de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken met meerdere apparaten.

Voordelen van het gebruik van TeamViewer voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Eenvoudig te gebruiken en in te stellen
 • Cross-platform compatibiliteit
 • Meerdere functies en tools voor ondersteuning op afstand
 • Veilige verbinding met end-to-end encryptie

Nadelen van het gebruik van TeamViewer voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Beperkte functionaliteit in de gratis versie
 • Duurder in vergelijking met sommige andere externe desktopsoftware-opties
 • Sommige gebruikers hebben verbindingsproblemen en technische problemen gemeld.

Prijzen en abonnementen voor TeamViewer

TeamViewer heeft een gratis versie voor persoonlijk gebruik en meerdere betaalde abonnementen voor zakelijk gebruik, waaronder het Business-abonnement voor $ 34,90, Premium voor $ 102,90 en Corporate voor $ 206,90 per maand.

Over het algemeen is TeamViewer een geweldige optie voor externe desktopsoftware voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide functies en betrouwbare prestaties.  Het kan echter duurder zijn dan sommige andere opties op deze lijst, dus u wilt de voor- en nadelen zorgvuldig afwegen voordat u een beslissing neemt.

Remote Desktop Software #2: Zoom

Zoom is software voor videoconferenties en externe desktops waarmee gebruikers virtuele vergaderingen kunnen houden en schermen en bestanden kunnen delen.  Het omvat ook opname, scherm delen en brainstormruimten.

Voordelen van het gebruik van Zoom voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Eenvoudig te gebruiken en in te stellen
 • Op grote schaal gebruikt en bekend bij veel gebruikers
 • Sterke video- en audiokwaliteit
 • Extra functies voor virtuele vergaderingen en samenwerking

Nadelen van het gebruik van Zoom voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Er zijn enkele beveiligingsproblemen gemeld
 • Beperkte mogelijkheden voor externe desktoptoegang in vergelijking met andere externe desktopsoftware-opties
 • Beperkte opties voor het delen van bestanden in de gratis versie

Prijzen en abonnementen voor Zoom

Zoom heeft een gratis versie en meerdere betaalde abonnementen voor zakelijk gebruik, waaronder het Pro-abonnement vanaf $ 14,99/maand/host en het Business-abonnement vanaf $ 19,99/maand/host.

Over het algemeen is Zoom een ​​uitstekende optie voor diegenen die virtuele vergaderingen willen houden en willen samenwerken met teams op afstand. De gratis versie is perfect voor mensen met een beperkt budget die net beginnen met IT-ondersteuning op afstand.  De beperkte mogelijkheden voor het delen van bestanden en de mogelijkheden voor extern bureaublad kunnen het echter ongeschikt maken voor complexere gebruikssituaties.

Remote Desktop Software #3: Splashtop

Splashtop is externe desktopsoftware waarmee gebruikers op afstand toegang kunnen krijgen tot andere computers en deze kunnen bedienen en schermen en bestanden kunnen delen.  Het bevat ook functies zoals afdrukken op afstand en ondersteuning voor meerdere monitoren.

Voordelen van het gebruik van Splashtop voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Krachtige toegang op afstand
 • Sterke beveiligingsfuncties
 • Meerdere abonnementen om uit te kiezen, afgestemd op verschillende zakelijke behoeften
 • Meerdere gelijktijdige verbindingen toegestaan.

Nadelen van het gebruik van Splashtop voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld bij het instellen en configureren van de software
 • Beperkte functies in de gratis versie
 • Sommige gebruikers hebben verbindingsproblemen en technische problemen gemeld

Prijzen en abonnementen voor Splashtop

Splashtop heeft een gratis versie voor persoonlijk gebruik en meerdere betaalde abonnementen voor zakelijk gebruik, waaronder de Business Access Solo, die $ 5,99 / maand kost;  Business Access Pro, dat $ 8,25 / maand kost, en Enterprise, dat kan worden aangepast aan de behoeften van grotere ondernemingen.

Over het algemeen is Splashtop geweldige externe desktopsoftware waarmee IT-ondersteuningsteams op afstand toegang hebben tot computers en efficiënte technische assistentie kunnen bieden.  Het is betrouwbaar en veilig en wordt geleverd met meerdere plannen om uit te kiezen, afgestemd op verschillende zakelijke behoeften.  Sommige gebruikers hebben echter melding gemaakt van problemen met het instellen van de software en verbindingsproblemen, wat onhandig kan zijn voor kleinere bedrijven die snelle en efficiënte IT-ondersteuning nodig hebben.

Remote Desktop Software #4: RemotePC

RemotePC is externe desktopsoftware waarmee gebruikers op afstand toegang kunnen krijgen tot andere computers en deze kunnen bedienen en schermen en bestanden kunnen delen.  Het bevat ook functies zoals afdrukken op afstand en bestandsoverdracht en de mogelijkheid om een ​​computer op afstand opnieuw op te starten.

Voordelen van het gebruik van RemotePC voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Eenvoudig te gebruiken en in te stellen
 • Betaalbare prijsopties
 • Meerdere gelijktijdige verbindingen toegestaan
 • Aanvullende beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie beschikbaar

Nadelen van het gebruik van RemotePC voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Beperkte functieset in vergelijking met sommige andere externe desktopsoftware-opties
 • Sommige gebruikers hebben verbindingsproblemen en technische problemen gemeld
 • Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van problemen bij het verkrijgen van klantenondersteuning

Prijzen en abonnementen voor RemotePC

RemotePC heeft zeven prijsedities, van Consumer, die begint bij $ 1,63, en Enterprise, die $ 49,95 per maand kost.

Over het algemeen is RemotePC een betaalbare, gebruiksvriendelijke en veilige optie voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar externe desktopsoftware. Het is een uitstekende keuze voor diegenen die toegang nodig hebben tot meerdere computers vanaf verschillende locaties met meerdere gelijktijdige verbindingen. Sommige gebruikers hebben echter technische problemen en verbindingsproblemen gemeld die de geschiktheid van deze software kunnen beperken.

Remote Desktop Software #5: AnyDesk

AnyDesk is een gratis en gebruiksvriendelijke externe desktopsoftware die gebruikers veilige, betrouwbare toegang biedt tot de computers die ze nodig hebben. Het stelt u in staat om overal ter wereld veilig toegang te krijgen tot uw externe pc of server en wordt geleverd met functies zoals bestandsoverdracht, voicechat, meerdere verbindingen en meer.

Voordelen van het gebruik van AnyDesk voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Krachtige toegang op afstand
 • Sterke beveiligingsfuncties
 • Meerdere abonnementen om uit te kiezen, afgestemd op verschillende zakelijke behoeften
 • Extra functies zoals onbeheerde toegang en een toegangscontrolelijst

Nadelen van het gebruik van AnyDesk voor IT-ondersteuning op afstand:

 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld bij het installeren en configureren van de software
 • Beperkte functies in de gratis versie
 • Sommige gebruikers hebben verbindingsproblemen en technische problemen gemeld

Prijzen en abonnementen voor AnyDesk

AnyDesk heeft vier prijsedities. Er is ook een gratis proefversie van AnyDesk beschikbaar. Beginnend met Solo, dat is $ 12,90 / maand tot Advanced, het duurste abonnement voor $ 67,90 / maand.

Over het algemeen biedt AnyDesk een combinatie van functies en beveiliging, waardoor het een uitstekende keuze is voor IT-ondersteuning op afstand. Het is gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar en wordt geleverd met meerdere abonnementen die zijn afgestemd op verschillende zakelijke behoeften. Dankzij de lage latentie kan AnyDesk worden gebruikt voor taken als videobewerking en gaming en algemene toegang op afstand. Sommige gebruikers hebben echter technische problemen en verbindingsproblemen ondervonden, dus het is essentieel om uw onderzoek te doen voordat u in AnyDesk investeert. Met het juiste abonnement is AnyDesk een uitstekende optie voor veilige IT-ondersteuning op afstand.

Conclusie

Er zijn verschillende opties voor externe desktopsoftware voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar IT-ondersteuning op afstand. Elk heeft zijn voor- en nadelen, die kleine bedrijven moeten overwegen voordat ze in de juiste keuze investeren. De top 5 remote desktop-software voor kleine bedrijven die in dit artikel worden besproken, zijn TeamViewer, Zoom, Splashtop, RemotePC en AnyDesk. Afhankelijk van de behoeften en het budget van uw bedrijf, kan één van deze oplossingen voor u geschikt zijn.

Door de beschikbare functies in elke softwareoptie te evalueren, kunnen bedrijven uiteindelijk de beste oplossing voor IT-ondersteuning op afstand vinden die aan hun specifieke behoeften voldoet. Met de juiste externe desktopsoftware kunnen kleine bedrijven genieten van veilige en betrouwbare toegang tot hun computers, waar ook ter wereld.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze blog volgen? Vul dan uw email adres in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.